Biografi

BIOGRAFI

Bogefors bildades under 2017 då Mattias Bogefors ombildade sitt tidigare band The Capacitors. Bogefors har sedan premiären med den nye basisten Martin Insulander, på Kulturkrogen i Lund i augusti 2017, bl.a spelat på Roadriders MC i Landskrona 40 års-festival, Kulturnatten i Lund, samt haft releasefest för sitt debutalbum ´Bogefors´ på Restaurang Viva i Lund. Malmöreleasen blir hos Dr. Rock på St. Gertrud 1 feb 2018.


The Capacitors bildades 2012 ur ett expanderade, Bloosbrödrarna som Mattias startade med gitarristen Alexander Tenghamn 2007. Patrik Virdhall kom sedermera med på trummor 2010 och trion spelade in 17 låtar på SRP4, Malmöhus, med producenten Gun Bergbring. Produktionen blev ett och halvt 1-timmes lunchprogram.


Jonas Bredford kom med på bas efter en live radioinspelning på ”Radio galen” som han ledde. 2014 spelades det in en 6-låtars demo, ”Brutalblues” som bl.a uppmärksammades av bluesnestorn i Göteborg, Christer Fridhammar.

Under 2016 ersattes gitarristen Alexander Tenghamn av den eminente Mats Wiksborg på gitarr. Under 2017 har också legenden Rolf Alm börjat att vara ”Sr. Advisor” till bandet och bistått med råd och guidning, samt även spelat dragspel på en av låtarna på debutalbumet.

 

The Capacitors har bl.a spelat i Bluestältet på Malmöfestivalen, Eslövs bluesfestival, KoM musikbar i Göteborg, Rockbåten i Helsingborg, Kulturkrogen och Restaurang Viva i Lund, och på Lunds Rocknrollklubb.


Mattias och Mats spelar också i duon ”Bogefors & Wiksborg”, som är en rent akustisk duo (munspel/gitarr/sång) som också bara kör eget material. Duon har bl.a spelat på festivalen Live i Kävlinge 2017, och på restaurang Viva i Lund, samt att de kommer att vara med på Vinterlunds festival på Kulturkrogen i Lund 26-27 jan 2018.